SİVAS YAVRU KANGAL ÜRETİM ÇİFTLİĞİ TEL: 05468858919

Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam103
Toplam Ziyaret952669
Facebook sayfamız


 
 

Etiket bulutu

   1   
   4   
  Türkiye kangal  
  Kangallarda Beslenme  
  Damızlık dişiler  
  Kangallar hakkında bilgi  
  2016 Kangal Yavru Satışı  
  Sivas filmi fragman  
  Hakkımızda  
  kangal belgeseli  
  3  
  kangal yavrusu fiyatları  
  satılık kangal yavrusu  
  Kangal özellikleri  
  Arşiv >>    
  Sayfanızı Da Tanıtın  
  SATILIK KANGAL  
   2   
  Kangallarda kısırlaştırma  
  Site Haritası  
  Kangal Yavrusu Satışı  
  Kangallarda gençlik hastalığı  
  Kangallarda Çiftleşme  
   3   
  Kangal yavrusu  
  Kangal yavruları burada  
  6  
  satılık kangal  
  Kangal fiyatları 2016  
  Forum  
  Satılık kangal yavruları  
  Yetişkin Kangal  
  Kangal yurtdışı çıkış işlemleri  
  İncele  
  Kangal köpeklerinde beslenme  
  Üye olmak istiyorum  
  1  
  Kangal yavrusu beslenme  
  Anasayfa  
  Domuz boğan köpekler  
  Çift tırnak özelliği kangal  
  Temsilcilikler  
  Karabaş ve boz kangal özellikleri  
  Damızlık kangal seçimi  
  Ziyaretçi Defteri  
  Kangal hastalıkları  
  Kaliteli kangal yavrusu  
  Detaylı Ara  
  kangal  
  Simit kuyruk kangal  
  Kangallarda ishal  
  Karabaş cinsi kangallar  
  Parolamı unuttum  
  Ayıboğan ve kurtboğan kangal özellikleri  
  4  
  Kangal nereden alınır  
  Kangal burada - Yaman  
  Bir tutkudur kangal  
  2  
  İletişim:  
  Kangal tuvalet eğitimi  
  Kangal isimleri  
  AŞI TABLOSU  
  Çiftlikten videolar  
  Kangal yavrusu seçimi  
  5  
  Kangal Eğitimi  
  Kangal tanıtımı  
  Damızlık erkekler  
  Devamı  
  Foto Galeri  
  Kangallarda gebelik ve doğum  
Site Haritası

Kangallarda gebelik ve doğum

Kangallarda gebelik ve doğum

Kangal köpeklerinde gebelik süresi: 58-63 gündür.Gebeliğin 5.Haftasından sonra köpeğe ağır ve yorucu görev verilmemelidir. Gebe köpekler çok soğuk ve sıcaktan korunmalı, koşmalarına ve atlamalarına izin verilmemelidir. Ayrıca soğuk su, donmuş gıda, ekşimiş ve küflü gıdalar verilmemelidir. Köpeklere iyi kalitede gıdalar verilmeli fakat aşırı yağlanmamasına dikkat edilmelidir.

Doğum anı: Dişinin huzursuzluğu, iştah kaybı, vücut ısısının 37 C’ ye düşme si ve göğüslerinden sarımsı bir sıvının akması doğum anının yaklaştığını gösteren belirtilerdir. Gebe köpek genellikle çevrede ne bulursa kullanarak kendine bir çeşit yatak hazırlar. Doğum anında köpek sancıların etkisiyle inler. Kasılmalar güçlenirken köpek bir yanına yatar ve vücuduna bakar. Sonunda yavruyu dışarı bırakır. Genelde doğumlar normal olur. Dişi köpek yavruların içinde olduğu zarı kendi çabasıyla soyar, göbek bağını keser, yavruların bütün deliklerini temizler ve hem temizlemek, hem de canlandırmak amacıyla onları diliyle yalar. Eğer dişi köpek bütün bunları kısa süre içinde yapmazsa, keseyi açmak, yavruların ağızlarını, burunlarını temizlemek ve nefes almasını sağlamak size düşer. Yavrular birkaç dakika ile bir saat arasında değişen düzensiz aralıklarla gelirler. Köpeğin doğurma çabalarının boşa çıktığı açıkça anlaşılmadığı sürece telaşa gerek yoktur. Böyle bir durumla karşılaşıldığında Veteriner hekime başvurulmalıdır. Doğum süresi 8 saat hatta daha da fazla sürebilir. Doğumdan sonra dişi köpeğin karnını doyurması normaldir. Olası güç doğumların önüne geçmek için gebe köpeğin diyeti dengeli olmalı, egzersiz ve dolaşma yaparak fazla kilo alması engellenmelidir.

Gebelikte ve Doğumda Anaya Gösterilecek Özen: İleri gebelikte hayvan dış parazitler yönünden kontrol edilerek, gerektiğinde ayıklama yapılmalıdır. Gebelik süresince hayvan fazla gıda alması için zorlanmamalıdır. Kırkıncı günden önce gıdanın miktarını arttırmak ender durumlarda gerekli olabilir. Gündelik doyurma işlemi az miktarlarda, ancak sık aralıklarla yapılmalıdır. Bu sürede gıdaya kalsiyum eklemekten kaçınmak gerekir.


Kangal yavruların bakımı: Yavru bakımında anneyi kaybetmek 

   Bazı durumlarda ise anneyi kaybedebiliriz. Bu gibi durumlarda yavruların bakımı bizlere kalır. Çok zahmetli bir işin başlangıcı. En önemliside yavruların beslenmesi. Anne sütüne benzer formülde beslemek gerekmektedir. Bunu zahmetsiz bir şekilde yapmak istiyorsak hazır yavru mamaları en ideal çözüm yoludur. Eger kendimiz mamayı hazırlayacaksak. Süt tozu ılık su ile karıştırıp içersine yumurta sarısı şeker ve limon katarak hazırlayabiliriz. Verdiğimiz mamaların ılık olmasına dikkat etmeliyiz ne çok sıcak nede çok soğuk.

Kangallar hakkında merak edilenler.

Saf kangal köpekleri kaç tane yavrular?

Çok yavrulayan dişi kangallar safmıdır?

kangallar kaç ayda doğurur?


Safkan dişi kangal köpekleri 4 yada 5 tane yavru yapar, bu inanış gerçekmidir
   
Bu tarz sorular sürekli sorulmakta ve genelde çok yavru veren dişi kangalların saf olduğu düşünülmektedir. Ancak bu inanış çok doğru değildir kangal köpekleri ortalama bir batımda 1 yavru vereceği gibi 9 yavru sayısına kadar çıkabilmektedir. Çok yavru veren kangal değil az yavru veren gerçek safkan kangal demek yanlış olur. Bu inanış geçmiş yıllarda kangal sahiplerinin yavruya ihtiyaç olmamalarından kaynaklanmaktadır. Geçmiş yıllarda doğum yapan kangal köpeğinin yavrularının çoğu doğumdan sonra gömülür ve iki veya bir yavru bırakılırdı çünkü çok yavrugereksizdi hepsine birden bakmak külfetli idi bu yüzden özellikle az yavru veren dişiler tutulmaya başlandı. 


    Günümüzde ise hayvancılıkta verim ön plandadır nekadar çok verim alınabilir onun üzerinde çalışılmakta ancak gerçek kangal dişiler diğer köpek ırkları gibi çok aşırı yavru vermez ortalama yavru sayısı genellikle 5 ile 9 arasıdır bu idealdir çok aşırı yavru olması annenin hem bakımını zorlaştırır hemde yavruların sağlıklı gelişmesini önler.

sayfa için anahtar kelime: kangallarda gebelik, kangallar kaç tane yavrular, kangallarda gebelik belirtileri, kangallarda gebelik dönemi, kangal doğumu, kangal doğururken, kangal doğum süresi, gebelik ve doğum, kangallar kaç tane yavru yapar, köpeklerde duğum, kangallarda doğum ve yavrular, kangallar kaç ayda doğurur, kangallar kaç ayda doğurur, Kangal doğum Hakkında,


Yorumlar - Yorum Yaz